Cupping massage

Cupping is de nieuwste trend in massageland. Met name topsporters lijken deze massagetechniek te omarmen. Het stimuleert de doorbloeding en vermindert tevens hardnekkige spierspanningen. Leiden Spa massages en rituals laat u graag kennis maken met deze veelzijdige massagetechniek!

 

Online boeken?

Stap 1: klik rechtsonder in uw scherm op ‘Boek nu’.

Stap 2: selecteer uw locatie (Leiden of Oegstgeest).

Stap 3: selecteer de tijdsduur en gewenste massage.

Stap 4: selecteer boven in het scherm door welke medewerker u wilt worden gemasseerd (geen voorkeur is ook mogelijk).

Stap 5: maak een keuze in de datum en tijd voor uw massage.

Stap 6: vul uw gegevens in en geef aan of u op locatie of online wil betalen.

Stap 7: scroll naar beneden, ga akkoord met de boekingsvoorwaarden en klik op ‘afspraak bevestigen’.

Stap 8: uw boeking is definitief nadat u een bevestiging via mail heeft ontvangen.

Wat is cupping massage precies?

Bij cupping worden er (hete) cups vacuüm gezogen op de huid. De glazen variant cup is het meest kenmerkend voor cupping, maar deze kunnen ook van plastic, siliconen of bamboe zijn. Door de zuigtechniek wordt de huid omhoog getrokken en het bloed naar de desbetreffende plek gezogen. Het doel: de doorbloeding stimuleren en spieren en bindweefsel los masseren. Op het eerste oog lijkt cupping een typische, populaire massagetechniek van de 21e eeuw. Het tegendeel is echter waar. Het is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. Men richtte zich tot cupping massages om pijnklachten en huidaandoeningen te bestrijden. In Nederlandse badhuizen kon u in de middeleeuwen al voor een cupping massage terecht!

Over het algemeen zijn er twee verschillende cupping behandelmethoden te onderscheiden: dry cupping en wet cupping. De meest gebruikelijke methode, die we tevens ook in onze praktijk toepassen, is dry cupping. Bij dry cupping wordt een negatieve druk gecreëerd tussen de huid en de cup. Met behulp van een pomp wordt de lucht onder de cup verwijderd. De cups blijven circa 10 tot 15 minuten zitten. 

Na de behandeling ontstaan vaak rode of blauwe plekken in de vorm van de cup. Deze plekken zijn niet erg fraai, maar wel onschuldig. Na enkele dagen verdwijnen ze vanzelf. In tegenstelling tot bij wet cupping worden er géén kleine sneetjes in de huid gemaakt. Dit maakt de behandeling een stuk ontspannender en u loopt bovendien geen besmettingsrisico.

Cupping is uitermate geschikt bij klachten als vastzittende spieren, blessures, rug-, nek- en schouderklachten en stress

Cupping heeft een helende én ontspannende werking

Cupping therapie kent vele voordelen. In de eerste plaats geeft de zuigkracht de bloedcirculatie een boost. Een goede doorbloeding is cruciaal voor een gezonde, stralende huid. Het zorgt ervoor zuurstof beter in het bloed wordt opgenomen en voor een effectievere afvoer van afvalstoffen (toxines) uit de spieren en organen. U kunt cupping massage zien als een detox voor het lichaam. De diepe werking van cupping zorgt daarbij voor het verminderen van hardnekkige spierspanningen en -knopen. Wist u dat de cupping massage vaak gecombineerd wordt met bindweefselmassages in strijd tegen cellulite? En dat is nog niet alles, cupping heeft de volgende voordelige effecten:

  • Maakt verklevingen los
  • Vermindert pijn en zwellingen
  • Voert vocht en afvalstoffen af
  • Sneller spierherstel na het sporten
  • Stimuleert collageenproductie
  • Activeert de huidstofwisseling

Tot slot is cupping ook nog eens een zeer ontspannende behandeling. De cupping therapie pakt niet alleen uw klachten aan, maar zorgt er ook voor dat u helemaal tot rust komt. Wie zich prettiger voelt bij de meer traditionele massagetechniek met warme stenen in plaats van cups, kan een hot stone massage boeken.  Ook deze massagevorm is effectief tegen rugpijn, verklevingen, vastzittende spieren en werkt zeer ontspannend.