Haptonomische massage

Deze massage gaat uit van de haptonomie, de ‘leer van het voelen’, waarbij er tijdens de massage actief wordt meegevoeld met de afgestemde drukpunten. Bij een haptonomische massage draait het om het herstellen van de verbinding met uw lichaam. Het is een rustige massage waarbij gebruik gemaakt wordt van lange strijkingen, afgestemde stevige drukpunten, lichte schuddingen en pulsen.

Online boeken?

Stap 1: klik rechtsonder in uw scherm op ‘Boek nu’.

Stap 2: selecteer uw locatie (Leiden of Oegstgeest).

Stap 3: selecteer de tijdsduur en gewenste massage.

Stap 4: selecteer de datum en tijd voor uw massage.

Stap 5: vul uw gegevens in en geef aan of u op locatie of online wil betalen.

Stap 6: scroll naar beneden, ga akkoord met de boekingsvoorwaarden en klik op ‘afspraak bevestigen’.

Stap 7: uw boeking is definitief nadat u een bevestiging via mail heeft ontvangen.

Haptonomie in het kort

Haptonomie is de leer van het tasten en voelen. Het begrip is een samenvoeging van twee Griekse woorden: hapsis en nomosHapsis betekent gevoel of gevoelsbeleving. Nomos betekent zoiets als wet of norm. De emotionele aanraking speelt bij haptonomie een grote rol. Het lichaam wordt gezien als ‘drager van gevoelens’ en is als het ware een harde schijf waar alle gevoelservaringen zijn opgeslagen. Negatieve gevoelservaringen kunnen zich uiten in bepaalde bewegingspatronen en een gesloten houding. Met haptonomie kunt u in contact te komen met deze gevoelens. Door aanrakingen wordt u bewust van uw eigen blokkades om deze vervolgens te temperen.

Word bewust van uw gevoel met een haptonomische massage

Kenmerkend voor een haptonomische massage zijn lange, afgestemde voelende rustige strijkingen over het hele lichaam. Afstemmen betekent meer gevoel krijgen voor de ander. Meer contact, in de massage is dit dus vooral non-verbaal. Het resultaat: ontspanning!! Dit kan zowel met als zonder olie. Door meerdere lichaamsdelen in één lange beweging aan te raken, wordt het eenheidsgevoel van het lichaam versterkt. Naast strijkingen wordt ook pulsen, licht schudden en oscilleren (trillen) toegepast. Bij Leiden Spa Massages & Rituals krijgt u nooit een standaard massage, maar een haptonomische massage is over het algemeen altijd uniek. Er wordt gekeken naar welke lichaamsdelen, bijvoorbeeld rug of benen, de meeste aandacht vragen. Het geheel wordt echter nooit uit het oog verloren.

Haptonomie kan zinvol zijn bij chronische pijn, relationele problemen, overspannenheid en vermoeidheid. Deze vorm van masseren helpt om beter om kunnen gaan met spanningen, verdriet of pijn en om helemaal te rust te komen.

Een haptonomische massage activeert het lichaamsbewustzijn en werkt ontspannend

Haptonomie in het kort

Zwanger zijn is een prachtig iets, maar kan door de grote veranderingen die op komst zijn, ook stress teweegbrengen. Met onze haptonomische zwangerschapsmassage komen u en uw kindje tot rust. Tevens heeft de massage ook veel lichamelijke voordelen. Een zwangerschapsmassage kan diverse ongemakken, zoals rugpijn en vochtophoping, op effectieve wijze verminderen. In een comfortabele rug- of zijligging wordt juist de buik en rug zacht gemasseerd. Naar wens kan dit worden aangevuld met een fijne voeten-, hoofdhuid-, nek- en schouder massage. Extra “we-time” voor aanstaande moeder en foetus! Op zoek naar een andere, zachte massage voor absolute ontspanning? Bekijk eens onze Lomi lomi massage.

Leiden Spa Massages & Rituals biedt tevens een unieke koppel massage voor (zwangere) vrouwen en hun partner. Tijdens de koppel massage leert uw partner hoe zij/hij jou kan masseren tijdens de zwangerschap om verlichting en ontspanning te bieden.